Tisdagen den 27 maj.

Oj då.....nu var det visst drygt en månad sedan jag skrev sist. Det där löftet jag gav om att skriva en gång i veckan höll visst inte så länge.
Nåväl, bättre sent än aldrig.........
Jag har helt enkelt lidit av inspirationstorka. Har inte haft lust att fota, skriva eller ens att göra smycken.  Lite deppig helt enkelt.  Går runt och oroar mig än för än det ena än det andra......och får inte så mycket kreativt gjort. Men, det går väl över snart hoppas jag.

Tänkte börja med att uppdatera angående valparna.

domino.jpg (13135 bytes)

Detta är pappan. Han heter Domino och kommer från West Creek Kennels.

girlsenvecka.jpg (41801 bytes)

Detta är en bild på tjejerna när dom var en vecka gamla. Det är en tjej jag är intresserad av. Tyvärr har jag inga färskare bilder av valparna. Men förhoppningsvis så får jag lite nya bilder snart.
Bob och jag var och hälsade på valparna när dom var tio dagar gamla. Då hade dom fortfarande inte öppnat ögonen.
Vi spenderade nästan tre timmar med valparna, dom vuxna hundarna och uppfödaren, Karen.
Jag hade en lång lista med frågor som blev besvarade.
Trots att jag hade kameran med mig så tog jag inte ett enda kort på vare sig valparna eller dom andra hundarna....... Det blev helt enkelt inte av. Det var så intensivt med att gulla med alla hundar och prata att jag glömde bort att ta kort.

Däremot tog jag lite kort på vägen från tåget till Karen.

candy.jpg (89954 bytes)

På ditvägen gick vi inte in här men däremot på hemvägen. Hur kan man låta bli? Men, det var inte direkt en godisaffär som vi trodde. Detta var en affär som sålde tillbehör för att göra godis. Intressant butik.

driveinnLI.jpg (63701 bytes)

Nu har ju inte vi någon bil men hade vi haft det så kunde vi köra igenom denna driveinn butik och handla diverse drycker och annat...........Bob minns denna butik från sin ungdom.......

restaurangLI.jpg (83870 bytes)

Nej. Vi åt inte här men kunde inte låta bli att fota denna roliga restaurang.

Karensgata.jpg (75354 bytes)

Detta är gatan som Karen och alla hundarna bor på.

wantaghinn.jpg (44108 bytes)

På hemvägen tog vi ett par öl i puben på Wantagh Inn. ( Denna bild var dock tagen i november förra året när vi hälsade på Karen och hundarna första gången.)
Wantagh Inn är ett väldigt speciellt ställe för mig och Bob.
Lång historia men det var på denna pub som Bob och jag spenderade vår första kväll tillsammans efter att ha träffats samma dag, den 3 juni 1989 i vänners sällskap efter en picknick och softball game.

Okey....för att återgå till valparna........
Dom är i dag 5 veckor gamla. Det var planerat att vi skulle åka och hälsa på dom igen nu denna kommande helg. Men, nu blir det inget besök.
I förra veckan fick jag ett brev från Karen där hon berättade att hennes partner nere i Florida och andra hunduppfödare hon känner har fått sjukdomen Parvo i sina hem. Många valpar har dött. Hon har dock inte fått sjukdomen hem till henne och hon är nu väldigt försiktig så att hon inte ska få den heller.
Därför har hon nu besöksförbud och det tycker jag är bra.

Vi pratade med henne per telefon i förra veckan. Hon vet ju redan att vi föredrar en tjejhund och jag har redan en favorit. Dock bara till utseendet. Det är den vita valpen med svarta öron och svart runt ena ögat.
( Valpen som är överst på tjejhundbilden )
Nu är det dock upp till henne att kolla så att rätt personlighet av valp hamnar i vårat hem. Hon vet precis vad vi önskar oss. Och personligheten är för oss mycket viktigare än utseendet.
Bob och jag är ju olika. Han älskar att busa med hundar. Själv vill jag ha en hund som kan sitta i mitt knä och gossa och som jag även kan lära alla möjliga saker.

Så, när vi pratade med Karen förra veckan så tror hon nu, även om det är lite i tidigaste laget att säga att faktiskt min favorit verkar som det perfekta valet för oss båda. ( Busig och rolig men inte hyper utan lugnar ner sig när man slutar att leka )
Håll tummarna för valparna så att dom inte får någon otäck sjukdom!!!!!!!!!

Vad mer har hänt sedan sist?

Jo, efter att låtit bli allt för länge så gick jag till slut till tandläkaren. ( Tandläkarskräck )
Kostar en förmögenhet men det får det väl vara värt.........Mitt sista besök för denna gången är på torsdag......

Har varit ute och sålt smycken på marknaden på West Houston Street några gånger.
Hade en riktigt bra dag, resten av dagarna var inget att hänga i julgranen......

Var och hälsade på min svärmor på Mors dag som här i USA firades den 11 maj.

Träffade Bobs kusin en kväll här på Manhattan i en restaurang och diskuterade sevärdigheter i Stockholmsområdet eftersom han skulle åka till Sverige för första gången med en vän.

Hjälpte en kompis, Jerry, med att bära saker från hans lägenhet i Brooklyn in i ett ofantligt stort släp med   lastbil. Lastbilen skulle frakta hans saker från New York till Colorado dit han flyttar. Jag var enda tjejen som var flytthjälp. Tur att han hade ca tio killar som hjälpte till att bära.........

Har spenderat åtskilliga timmar med att hitta dom bästa sakerna till bästa pris på internet vad det gäller alla saker att handla till vår valp. Har nu det mesta. Bara mat och lite andra småsaker kvar att handla......

Har som vanligt alldeles för många brev obesvarade i min svarapå-korg.......

Bokade en biljett med SAS till Örebro den 4 juni. Stannar över midsommar och åker tillbaka till New York den 25 juni.

Köpte en ny krukväxt som säkert kommer att dö medans jag är bortrest om jag inte sätter den på Bobs skrivbord så han kommer ihåg att vattna.....

Var hundvakt till Bruno igen nu i helgen. Han är bara så gullig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tittat många timmar på TVn........mest på Animal Planet. ( Djurkanalen ) Insupit allt som har med hundar att göra....

Möblerat om lite i lägenheten.   Nej, inga foton blev tagna före och efter........

Svurit över vädret som varit ovanligt kallt och regnigt och trist för årstiden.

Haft datorn inne på laging hos Dell. Mitt eget fel. Lyckades spilla på tangentbordet. Inte hela världen om man inte har en laptop..............som jag har........Ännu en förmögenhet...........

Funderat en hel del på allt som hände förra året vid denna tiden.....

Vann en dollar på Lotto. ( Räckte till en ny rad ) Brukar spela ca två dollar i veckan och hoppas på det bästa.

Undrar över hur jag kommer att bli som hundägare.......Tur att jag inte skaffat barn för jag är alldeles för nervös. Hur ska man skydda valpen för alla sjukdomar innan den får alla vaccinationer?
Havaneser är dessutom väldigt känsliga för vissa vaccinationer.....
Det blir till att vara innehund dom första veckorna.
Ska försöka hinna träffa en veterinär som finns på våran gata för att diskutera vår kommande valp innan jag åker till Sverige.

Har inte tid att skriva mer nu.   Skriver mer en annan dag.

Tillbaka till fotodagboken    Föregående inslag    Nästa inslag