6 juli - 19 juli 2006

Åkte på semester för att hälsa på min mamma i sommarstugan.
Bob var hemma i New York och tog hand om hundarna.

Mamma och jag tog det lite lugnare än vanligt på landet.
 Vi klippte bara lite gräs åt gången och spenderare mycket mer tid åt att koppla av, läsa och prata och titta på TV. Precis som det ska vara när man är på semester.

Jordgubbarna torkade bort på grund av det varma vädret .
Några hann vi förstås smaska i oss.
Vi rensade dock landet och till hösten ska mamma spara några nya revor av jordgubbsplantorna för att plantera på ett annat ställe. Det är för jobbigt att hålla reda på och rensa ett helt jordgubbsland.

Vi fick besök av min farbror, Karl Heinz, pappas yngsta bror från Tyskland. Det var jättetrevligt att träffas igen.

Och så följde Fabian med. Han har varit och hälsat på i Sverige många gånger förut. Karl Heinz är hans farfar.
Det var meningen att hans mamma och farmor skulle komma också men tyvärr så åkte hans mamma in på sjukhuset i stället. Hon mår dock så vitt jag vet bättre nu.
Hundarna är grannarnas på landet, Chili och Zack, eventuellt felstavade namn men ändå......

Några brädor på altanen och trappan började bli ruttna så dom hjälpte Fabian och Karl Heinz till med att byta ut.

Inte direkt sommar-mat men.....eftersom jag, Karl Heinz och Fabian var sugna på bruna bönor som ju inte äts i vanliga fall vare sig i Tyskland eller USA så hade vi verkligen längtat efter dom. Mycket fläsk att steka....Själv åt jag dock sojakorvar med bruna bönorna.

Mamma hade här en gång ett större trädgårdsland där en del bestod av diverse kryddväxter. Trädgårdslandet är igenlagt men kryddträdgården har fått vara kvar. Nu hade det dock vuxit till enda stor jättetova av oregano som kvävt allt annat förutom ett par små plantor av mynta som man knappt ens hittade........
Eftersom mamma inte ens använder oregano i matlagningen så fanns det ju ingen direkt anledning till att behålla allt. Vi grävde upp några plantor oregano och dom få myntaplantor ni hittade i oreganojungeln och planterade dom i krukor för att förvara i växthuset i stället.

Mamma försökte sedan att klippa bort resten med gräsklipparen men vi märkte rätt snabbt att gräsklipparen inte blev så glad för det var massor av stenar där.......

Då kom lien fram. Jag försökte hacka lite med den men....det gick inget vidare...fick lämna över uppdraget till min mamma som inte hade några problem..... Ingen lie-man här inte....bara lie-kvinna.

Mitt uppdrag blev att hacka runt efter stenar och plocka upp dom så gräsklipparen säkert kunde gå över där igen...................

Besökte graven där min pappa, morbror,mormor och morfar är begravda. Gick sedan vidare på kyrkågården för att besöka andra släktingars gravar.
Gullspångs kyrkogård är verkligen jättefin. Alltid klippt gräs och grusgångarna är så fint krattade att man knappt vågar gå på dom.

Min mamma är helt fantastisk. Hon har så mycket energi och styrka och vilja att göra så mycket som möjligt.
Hon kan stå och rensa ett helt trädgårdsland med raka ben och böjd rygg timme efter timme..... 
Själv så ligger jag där med knäskydd i trädgårdslandet och kryper och får i alla fall jätteont i ryggen efter en kvart..... Fast i år så jobbade vi inte så mycket så ryggen klarade sig fint.

Tillbaka till fotodagboken    Föregående inslag    Nästa inslag