En solig och varm lördag i januari 2006

Vi börjar bli sugna på att flytta från Manhattan. Dels så har det blivit dyrare att bo här eftersom hyran gick upp i år.....Lägenheten börjar också kännas lite trång och vi skulle gärna bo någonstans där tempot är lite lugnare och mer närhet till naturen. Speciellt för Fidellas skull. Vår vovve är ju lite nervös av sig och rädd för främlingar så hon kan aldrig riktigt koppla av när vi är ute och går. Det kommer alltid folk mötandes och folk bakom och runt hörnet dyker det plötsligt ut någon eller genom någon port.....

Vi vill ju dock inte flytta ut till en enslig stuga ute på landet utan någonstans i utkanten av stan där man fortfarande kan ta sig med tunnelbana.

Eftersom både Bob och jag gillar närheten av havet så tog vi tunnelbanan ut till Far Rockaway där vi sett en annons på en lägenhet. Det tog ca en timme att åka dit. Detta var första gången vare sig jag eller Bob varit i Far Rockaway. Jag har dock varit vid Rockaway beach/park förut och tyckt det varit mysigt.
Vi bor vid den rosa pricken på kartan och områdena vi är intresserade av är också rosa. Fast, den första lägenheten vi tittade på låg inte i ett område som kan kallas mysigt direkt.

Lägenheten vi tittade på låg inte precis där stjärnan är men i närheten. Gatorna är numrerade och vi började med att utforska en lägenhet på Beach 26 ( B26 )
Märkte dock rätt snabbt när vi kom ut från tunnelbanestationen att området inte var riktigt som vi tänkt oss. Ganska så ruffigt faktiskt om jag ska vara ärlig......Nu är jag ju inte helt ovan med ruffiga områden men det kändes onekligen som om man hamnat fel helt enkelt. Man passade helt inte in.....Fidella var nog desutom den första hunden med hårspännen som spankulerat och sniffat runt i området......

Väl framme vid det nybyggda huset där lägenheten hyrdes ut så kom en lös stor hund rusandes över gatan för att hälsa på Fidella. Jag höll på att tappa andan och lyfte snabbt upp henne. Vem vet vad den hunden ville.... Den verkade dock snäll men jag höll på att svimma när den sprang över gatan igen och höll på att bli överkörd.
Det var verkligen tur att bilen hann att tvärstanna.
Så, man var onekligen lite darrig på benen efteråt.

Egentligen så var det väl inte lägenheten så tokig....( säger jag nu några veckor senare när jag jämfört med andra ställen ) 3 sovrum, vardagsrum, kök och badrum. Fast den där altanen som utlovade havsutsikt var ca 3 decimeter bred. Inte ens en stol hade väl fått plats...... Men det var ju i alla fall trägolv.

Badrummet var lite trångt men förutom att det var lite tråkigt  så fanns väl egentligen inget att klaga på.

Samma sak med köket......Lite trist men det var ju nytt och det fanns diskmaskin....

Nu fick vi ju dock inte den där känslan av att whooow, här kommer vi att trivas så vi tackade för titten och gick ner till stranden i stället.

Det är en jättelång boardwalk som sträcker sig längs med stranden. Folktomt och skönt eftersom det är vinter. Det var dock inte kallt och hur mysigt som helst att känna havsluften och Fidella tyckte det var jättekul att springa runt med lånkoppel i den mjuka sanden.

Jättebred strand, helt öde

Konstiga havslukter att rulla runt i

Hon aktar sig noga för att inte bli blöt om fötterna.......

Man verkligen såg på henne att hon kopplade av och bara njöt.
Och även jag och Bob kände hur avkopplande det var......

Här luktar krabborna annorlunda än vad dom luktar på gatan i Chinatown.......

Och så måste man ju posera lite också.......

Efter en lång strandpromenad så gick vi upp på boardwalken igen. Här är vi vid B52. ( B52 är även namnet på en av Bobs favoritband = )
Fidella var så trött efter allt springandes att hon fick ligga och mysa och ta igen sig i väskan ett tag.

Vi gick och gick........................

Sedan började vi närma oss ett helt nybyggt område vid B72 som vi sett genom tågfönstret på väg till Far Rockaway. Det såg intressant ut och det visade sig att dom hade ett visningshus som man kunde gå in och titta på. Hundar var också välkomna, något man ju inte kan ta för givet när man kollar efter lägenheter.....
Vi gick in i ett tvåfamiljshus kallat The commendore. Skulle man kanske inte ha gjort för det var så fint att nu kommer man ju att jämföra allt man ser med detta.........   Och dessutom var ju dessa hus till salu och inte några vanliga lägenheter som vi var ute efter....

Jo tack....detta kök var ju inte helt fel. Inte vardagsrummet och dom tre sovrummen heller.

Och två badrum. Ett till mig och ett till Bob. Och ett djupt badkar som även var en jacuzzi. Något att drömma om.........
Mer information om detta område kallat Arvene by the sea  får du på deras hemsida

Och som ett extra plus.....en stor takterrass med utsikt över stranden var ju inte helt fel heller.......

Drömma kan man ju alltid. Chansen att vinna på lotto är ju inte heller så stor så vi fortsätter att kolla runt efter någonstans att bo där man känner att man skulle trivas.

Vi vandrade vidare på boardwalken till B 116 där vi gick in i en irländsk bar, drack ett par öl och pratade med lokalbefolkningen. Dom trodde knappt sina öron att vi gått till fots ända från B26 till B116. Och dom rekommenderade inte att bo nedanför B60. Sedan tog vi tunnelbanan hem till Manhattan.

Tillbaka till fotodagboken     Föregående inslag    Nästa inslag