Fredagen den 2 november

I dag har det varit mycket prat på lokalnyheterna angående  katastrofområdet....
Dom har minskat ner på räddningsarbetare p.g.a säkerhetsskäl enligt borgmästaren. Om det är för mycket folk där så är risken stor att någon blir skadad av en kran eller annat. Råd från experter säger att det är bara rena rama turen att ingen blivit allvarligt skadad eller dött hithills....
Det har varit väldigt nära flera gånger då saker har fallit.....
Enligt borgmästarens tal så skulle själva arbetet där nere inte ändras utan fortsätta som vanligt med att försöka hitta så många kroppar som möjligt och att söka efter bevismaterial......Men det vore lättare och skulle t.o.m gå fortare om det inte var så mycket folk.
Det kommer fortfarande att finnas brandmän kvar på platsen letande efter kroppar, (det brinner ju fortfarande dessutom ) men inte lika många.
I vilket fall som helst så var tusen brandmän ute och demonstrerade i dag för att dom vill vara där nere och hitta sina arbetskamraters kroppar. Det skulle vara en lugn och fredlig demonstration men nere vid avspärrningarna till katastrofområdet blev det bråk mellan några brandmän och poliser. Flera poliser blev skadade då dom blev slagna av brandmän.
Det har varit så många olika versioner av vad som hände på TVn att man vet inte riktigt hur det hela gick till...
Både brandmännen och poliserna har ju här hyllats som hjältar efter katastrofen och att dom nu skulle bråka sinsemellan var ju inte så lyckat.....

Jag fick ett foto av en del av södra Manhattan och katastofområdet med min epost i dag.
Jag vet inte vem som har tagit bilden eller när den var tagen. Vet inte heller vad den skulle användas till.
Men jag hoppas att jag inte råkar illa ut för att jag visar den här.....

katastofomradetliten.jpg (46794 bytes)

Tillbaka till klippboken    Föregående inslag    Nästa inslag