Lördagen den 6 mars

Läste en artikel i Aftonbladet på nätet i går tror jag att det var. Tyvärr skrev jag inte ut artikeln och jag hittar den inte längre när jag söker i Aftonbladet så jag minns inte exakt vad som var skrivet.

I vilket fall så handlade artikeln om hur trenden blivit att allt fler par i karriären skaffar en hundvalp eller annat husdjur i stället för en baby.
Hunden blir deras barn och en familjemedlem, inte "bara hund".
Och hur väl stämmer detta inte in på oss!!!!

fiffiluren.jpg (44924 bytes)

Fidella är vårat barn. Hon är absolut en familjemedlem och hon vet det också. Hon vill göra allt som vi gör och följa med oss vart vi än går........
Jag tror jag skrev tidigare att man borde få mammaledigt när man skaffade hundvalp.....
Faktum är att sedan vi fick hem Fidella i Juli förra året så har allt kretsat runt henne i våran lilla familj. Och, vi ser inget fel i det.

ifrysen.jpg (39353 bytes)

Jag som nästan aldrig lagat mat förr har inhandlat tre olika kokböcker med matrecept för hundar. Självklart består hennes mat i huvudsak av torrfoder. ( utan konstigheter i ) Men för att torrfodret ska bli roligare att äta så blandar vi det med något gott.
Det kan vara allt från fettfri naturell yougurt till riktigt komplicerade recept från en av böckerna. Alla recept är fettsnåla och innehåller inget salt men gärna andra kryddor som sätter lite sprätt på tillvaron.
Hennes favorit är en slags köttbulle som huvudsakligen består av kalkonfärs. Till färsen tillägger man ägg, romano ost, vitlök, basilika, persilja och ströbröd.

Jag har också små burkar i våran minifrys med kokt kyckling, biffstek, potatismos o.s.v........
Hon älskar all mat jag lagar till henne och därför är det så himla kul.
Själv är jag ju vegetarian sedan tidigt 80-tal men att göra kötträtter till henne har jag inga som helst problem med. Fast hon gillar vegetariskt också. Tofu t.ex.

leksaker.jpg (43734 bytes)

Leksaker råder det ingen brist på.........Vissa leksaker han hon tillgängliga att hämta själv på en bricka i köket men andra leksaker får hon bara leka med tillsammans med oss och andra får hon bara när hon är hemma själv.
Hon är såååå tacksam när hon får en ny leksak och leker med den länge tills den börjar gå sönder och jag tar den till soporna. Hon ser lika ledsen ut varje gång jag visar henne att en leksak hamnar i soporna men jag vill ju att hon ska förstå att den då är borta så hon inte går runt och letar efter den..........

harspannen.jpg (50495 bytes)

Jag kan inte låta bli att handla nya hårspännen och snoddar till henne trots att hon har alldeles för många redan...............
Mest handlar jag ju i dollaraffären så då tycker jag att det är okey.
Man kan köpa en hel radda med hårspännen för 99 cent.
Fast.......ibland halkar jag dit i någon annan affär. Köpte två världens gulligaste rosa glittriga spännen i form av hundar på Köpenhamns flygplats sist för bra mycket mer pengar.......
Hennes hår blir ju längre och längre och har hon det inte uppsatt så ser man ju inte hennes underbara ögon.
Och hon vet.......när jag sätter in dom fina spännena så ska vi gå hem på besök till någon eller gå på restaurang eller något annat kul.

borstar.jpg (54572 bytes)

På tal om hår.........
Varning!!!!!! Skaffa inte en långhårig vit hund om du inte har tid att bada den en gång i veckan och borsta och kamma den varje dag.
Jag spenderar i genomsnitt ca en timma per dag med att ta hand om hennes hår.
Hon har blivit sååååå duktig att ligga still och somnar till ibland medans jag håller på.
Ett tag höll jag på att bli tokig!!!!!
När hon var åtta och i början på nionde månaden så tovade håret ihop sig hela tiden.
Jag kunde borsta och kamma henne på morgonen och på kvällen var det tovor överallt igen. Nu verkar det dock som om det mesta av hennes babyhår blivit bortborstat och jag märker en stor skillnad till det bättre.
Snart kanske det räcker med att borsta och kamma varannan dag.

Trots allt vårt arbete med att ta hand om håret, göra rent öronen, kolla så det inte finns hår i ögonen, kämpa med att ta bort missfärgningar under ögonen, borsta tänderna, klippa klorna osv så tar vi henne till Nancy lite då och då.
Nancy är världens trevligaste groomer. ( Hundtrimmare? )
Hon hjälper oss att rycka ut hår i öronen, rakar lite runt kisseriet, klipper runt tassarna och mellan trampdynorna och klipper även en aning i ögonvrårna.

Fidella är bra mycket mer välvårdad än mig. Jag skulle verkligen behöva en hårklippning men det blir ju aldrig av.........

overaller.jpg (56364 bytes)

Vintern är ju förhoppningsvis snart slut men hon har minsann inte behövt frysa!
Alla hennes kläder har dessutom hjälpt till att hålla henne lite renare dom dagar det varit slaskväder här i New York.
En overall har vi köpt. Min duktiga mamma har sytt tre stycken och så har vi fått en imitations skinnjacka i present.
Mycket tid går även åt till hund-träning. Hon har lärt sig jättemycket och är verkligen villig att lära sig mera. Men det tar mycket tid från annat!!!!!! Vissa saker snappar hon upp på kort tid men det finns mycket att jobba med !!!!! Just nu är min prioritering att få henne att kunna vara bekväm med att vara hemma själv. En pågående process som jag kämpar med dagligen.....
Hur många hundböcker man än har läst så blir man nog aldrig den perfekta hundmamman precis som ingen mamma till ett barn är pefekt. Och perfekta barn finns ju inte. Inga perfekta hundar heller........
Man kan inte göra mer än sitt bästa vare sig man är hund, eller människa.............

Tillbaka till fotodagboken    Föregående inslag   Nästa inslag