Lördagen den 3 september 2006

Börjar känna mig som en veterinär-assistent. Har lärt mig mycket om hundsjukdomar. Spenderat åtskilliga timmar på internet läsandes om Gingers och senare även Fidellas hälsoproblem. Fast...det finns ju så många olika synpunkter att man blir inte så mycket klokare ändå.....

Ginger har äntligen blivit av med sin urinvägsinfektion!!!!! Men det är inte förrän nu i veckan som hennes urinprov visat att infektionen var borta.
Hon har fått genomgå två treveckors-kurer av antibiotika. Efter dom första tre veckorna så trodde vi faktiskt att infektionen var borta för hennes kiss luktade inte så illa längre men när vi lämnade in urinprovet så visade det sig att hon fortfarande hade en massa bakterier....Så, då fick vi en annan slags antibiotika.

Hon har dock varit blöjfri länge nu. I slutet av den första antibiotikakuren så fick vi tabletter mot inkontinens och dom var verkligen en gåva från himlen. Hon klarade då att hålla sig fem timmar åt gången och hade bara blöjor på natten. Nuförtiden har hon inte blöjor alls!!!!! Hurra!!!! Hon har visserligen fortfarande ett par njurstenar men dom är såpass små att just nu är det inte akut att göra något åt dom.
Inkontines tabletterna får hon antagligen fortsätta med resten av livet men dom är verligen värda sitt pris för det är så skönt att slippa allt kissande på möbler och mattor......Vi får ha koll på henne nu framöver och ta urinprover då och då för chansen att infektionen kommer tillbaka är stor.

Helt plötsligt en dag när jag kammade Fidella så så såg jag att hon hade nästan rått skinn mellan ett par tår på ena framtassen, och mellan resten av tårna så var det knallrött. Hade inte ens märkt att hon tuggat på fötterna, det måste hon ha gjort i smyg bakom soffan som är hennes favoritställe....
Bob gick i väg till veterinären samma dag. Det visade sig att hon fått en slags svampinfektion på båda framtassarna.
Hon fick två olika slags spray att behandla fötterna med plus en fotbadsvätska. Fotbadsvätskan skulle användas tre gånger om dagen när var fot skulle vara i fotbadet fem minuter. Sedan skulle man inte använda hårtorken för att torka fötterna utan vätskan skulle fortsätta att verka i vått tillstånd....

Det blev bara för mycket.....Hennes fötter med allt hår skulle ju aldrig ha varit torra om jag följt instruktionerna. Så, fotbadet blev bara använt en gång. Men, veterinären hade faktiskt sagt att hon inte visste om det skulle hjälpa....Jag klippt bort en hel del hår runt hennes fötter och så mycket som gick mellan tårna och använde spray i stället.
Efter några dagar med den första sprayen för att få bort inflammationen två gånger om dagen, när Fidella gick dygnet runt med ett plastkon runt huvudet så tyckte jag att det blev bättre. Därefter följde jag instruktionerna med nästa spray skulle ta bort svampen och bara användas gång om dagen.......Det gick bra ett par dagar men sedan blev det värre än det var från början.
Nu var hon knallröd mellan alla tår på bägge framtassarna och det började sprida sig up mot foten...

Tillbaka till veterinären....nu fick vi antibiotika i tablettform för Fidella plus en annan slags tablett som skulle stoppa kliandet så hon skulle slippa att ha sin plastkon runt huvudet. Plus ett schampo som ska användas en gång i veckan.
Allt var frid och fröjd i fyra dagar, tassarna började att läka och Fidella tuggade inte på dom. Man började pusta ut lite.
Så fort jag började slappna av så började dock nästa problem. Fidella kissade på mattan. Senare samma dag när vi skulle ta ut henne så hann hon inte mer än ut i trapphuset förrän hon kissade där....
Nästa dag så kissade hon i trappen igen. Sedan kissade hon på Gingers säng i ena hörnet.
Nu började jag bli oroad. Var det hennes tur att få urinvägsinfektion?

Satte mig dock framför datorn och kollade upp hennes tabletter. Där fick jag svaret. Antikli-tabletterna hade som biverkning att kroppen producerade mer urin. Stackars Fidella....hon som aldrig kissar där man inte ska. Hon kunde ju inte hålla sig........

Jag slutade tvärt med tabletterna och när jag pratade med veterinären så kom vi överens om att bara ge Fidella en halv tablett om dagen. Nu håller hon sig också, förutom på natten. Jag har lagt ut en wee-wee-pad i köket där hon går och kissar om hon inte kan hålla sig.

Oj, så lång denna berättelse börjar bli...nåväl...jag tvingar ju ingen att läsa vidare.....

Fidellas tassar är nästan helt återställda nu. Det är inte rött längre men svampinfektionen kan eventuellt vara kvar fortfarande....Har inte vågat sluta helt med antikli-tabletten ännu och antibiotikan måste hon fortfarande ta i en dryg vecka till.
Snart är allt frid och fröjd igen med hundarna får man väl hoppas.......

Tillbaka till fotodagboken    Föregående inslag    Nästa inslag