Torsdagen den 22 juni

I dag är det dan före dan för midsommar......
Det har varit rörigt, och oroligt på sista tiden. Och när det är oroligheter runt mig så har jag svårt för att få något vettigt gjort.............
 

Det här är Ginger som var Bobs mammas hund.
Jag har haft dåligt samvete sedan dagen hon dog att inte vi tog henne hem till oss.......... Men, eftersom Bobs syster tog henne redan innan, när Bobs mamma låg på sjukhuset så har vi inte kunnat gjort så mycket. Tyvärr har dom inte tagit henne till någon veterinär eller gett henne den speciella diet hon behövde under tiden hon bodde där.......Men, dottern i familjen tog han om henne så gott hon kunde och nu när hon flyttat hemifrån så har vi sedan några dagar tillbaka Ginger hemma hos oss.

Hon kom för att bo hos oss i söndags. Efter att kissat överallt natten till måndagen och måndag morgon så tog jag fram Fidellas lekhage som hon hade som valp och stoppade weeweepads,vet inte vad dom heter på svenska, men det är rutor av material som är gjorda för hundar att kissa på. Där fick Ginger tillbringa mest hela dagen förutom alla dom gånger jag tog ut henne för att kissa. Hon var inte glad över att vara där i hagen men, vad hade jag för val............hade så mycket att tvätta redan.
Jag visste redan att det var något problem med henne och det var därför dom till slut gav henne till oss............
På lördagen innan så tog jag bussen till IKEA för att köpa vattentätt madrass-skydd för vår säng och för vår soffa, och det var ju tur för hon har redan kissat på bägge. På måndag kväll fick vi tid hos veterinären där vi gjorde alla tester tillgängliga för att få reda på hur hon mådde. Redan tidigare på dagen så hade Bob ringt till hennes veterinärer hon gick till medans Bobs mamma hade henne för att få så mycket information som möjligt om henne.
Vi visste ju redan att hon haft njurstenar förut, blivit opererad för det och att hon haft problem med urinvägsinfektioner.

På röntkenplåtarna visade det sig att hon hade njurstenar men enligt veterinären så var dom inte anledningen till hennes kissande. Hon fick antibiotika för urinvägsinfektion. Dagen efter fick vi svar på en del av alla prover vi tog och hon har en kraftig urinvägsinfektion som kommer att ta flera veckor att bli av med. Vi väntar dock fortfarande på svar för fler prover för att se om någon annan antibiotika vore bättre för hennes problem.

I övrigt hade hon som tur var inga allvarliga problem.

På tisdagen så köpte vi hundblöjor så hon skulle slippa att vara i hagen. Dom funkade dock inget vidare..........Inte ens när jag satte in en av mina mensskydd med vingar..... Kisset rann ut på sidorna och själva hundtrosan eller vad man nu ska kalla den blev ju blöt.

I stället sprang jag ut sent på kvällen för att köpa barnblöjor. Har ju aldrig köpt blöjor förut så det var inte lätt att välja mellan alla olika sorter. Men, så såg jag ett blöjpaket med en hund på framsidan och tänkte att det kanske är ett tecken....Naturligtvis är dom inte tillverkade för hundar men jag klippte ett hål för svansen och det har funkat fint.

T.o.m små hundben som dekoration..........
Nu går jag ju dock ut med henne för att kissa ungefär varje två timmar. Det är svårt att ta bägge hundarna samtidigt så det är ett evigt springandes upp och ner för alla trappor.
Jag hade tänkt börja att gå och träna för att tappa några kilo men det verkar inte behövas för redan nu så börjar jag tappa vikt av alla promenader med hundarna plus alla andra promenader för att uträtta ärenden och spring i trappen för att gå ner i källaren för att tvätta.........

På nätterna får hon vila från blöjorna för då får hon sova i lekhagen som vi burit in i sovrummet där har hon sin säng och sin nalle som hon haft sedan hon var valp.

Fidella har verkligen varit en ängel med att ta emot Ginger. Tror hon vet att Ginger är sjuk. 
Vi har
dock gjort allt för att Fidella ska förstå att hon är nummer ett och Ginger nummer två.

Vad som kommer att hända i framtiden har vi inte bestämt. Vi tar en dag i taget och det viktigaste just nu är att stackars Ginger blir av med sin infektion och det verkar faktiskt som om antibiotikan redan börjat hjälpa lite.
Glad midsommar från oss!!!!!!!!

Tillbaka till fotodagboken   Föregående inslag   Nästa inslag