Fredagen den 22 April blev Fidella 2 år.

Jag hade planerat ett party med hundkompisar och massor av hundgodis och annat och vin och ostbricka till alla vuxna kompisar men redan dagen innan så började Fidella bli väldigt lös i magen och tappade såsmåningom matlusten. Hon ville inte ens ha godis.
Sent på torsdagskvällen bara en timma efter att vi varit ute och rastat så kunde hon inte hålla sig utan bajsade under mitt skrivbord. Hon har inte bajsat inomhus sedan hon var riktigt liten så då förstod vi att hon mådde dåligt.

På fredagsmorgonen upptäckte Bob att Fidella bajsat under hans skrivbord under natten. Dessutom fann han tre små droppar av blod bredvid.
Jag försökte dock ge henne lite frukost för att se om hon ville äta och hon åt lite kyckling som jag hade i frysen.
Saken var dock den att Fidellas kompis Rhonda varit sjuk tidigare i veckan. Hon hade diarre i en hel vecka och var till veterinären som tog en massa prover.

Så, först ringde vi till Rhondas husse för att få lite mer information. Han hade i alla fall den goda nyheten att berätta att Rhonda mådde bra igen.
Under tiden så knackade det på dörren och Nanas matte ( En annan hund som bor i huset ) berättade att hennes hund hade samma symtom. Hon visste dock inte att Fidella var sjuk utan ville bara tala om att hon inte kunde komma till kalaset efersom Nana var sjuk.....

Då ringde vi till veterinären som precis hade öppnat klockan nio. Han hade haft många samtal med oroliga hundägare dom sista dagarna. Tydligen var det något slags virus som gick runt. Hundmaginfluensa helt enkelt.

Det blev till att ringa runt till alla som skulle komma på kalas och avboka.
Och enligt veterinärens råd så var det fasta i 24 timmar som gällde. Och att få henne att dricka mycket vatten.
Stackars Fidella. Vara sjuk på självaste födelsedagen.........

I stället för att baka hundtårta så kokade jag kyckling och ris till både Fidella och Nana att äta dom närmaste dagarna efter fastan.

Senare på födelsedagen så blev hon lite piggare. Man märkte att hon började bli hungrig. Nu fick hon ju dock inte äta men öppna ett av paketen fick hon gärna göra.

Det var inte med samma iver som vanligt hon rev i pappret men lyckades i alla fall öppna det.

Tror hon var lite besviken över att nallen inte gick att äta...... Sent på kvällen började hon att bli riktigt hungrig. Hon hade inte bajsat något mer på hela dagen. Fanns ju förstås inget i magen...... Hon började gå runt och nosa överallt och hittade sammanlagt ca fem kulor av hennes torrfoder. Vi hörde hur det knastrade emellanåt. Hon lyckades hitta torrfoder som låg gömda under golvlisten...... Det är en liten springa däremellan......

På lördagen var hon piggare. Fastan var över och hon fick lite kyckling med ris.
Men det var yttepyttesmå portioner. Fidella var inte glad trots att jag förklarade att det var för hennes eget bästa.......

På Söndagen fick hon lite större portion till frukost. Då blandat med lite yougurt för att få igång magen igen, enligt veterinärens rekommendation. Sedan spenderade jag och Fidella dagen framför TVn mest hela dagen. Bob var i Connecticut och visade sin mammas lägenhet för dom som var intresserade att köpa den.

Det var femtioårsjubileum av tv-serien Lassie och vi hade Lassie på från klockan nio på morgonen till åtta på kvällen. Och även om vi inte satt klistrade i soffan framför tv-n hela dagen så hann vi med många avsnitt varav ett tårdrypande. Tror aldrig jag kommer att växa ifrån att sitta och grina när Lassie är vilse och pojken gräver ner hennes leksaker för att han tror att hon aldrig kommer hem mer. Och så kommer hon där springandes över kullarna och allt slutar lyckligt.

På eftermiddagsrundan bajsade Fidella igen för första gången sedan natten till Fredag. Och hurra!!!! Nu verkar hon återställd. Fortsatt diet av kyckling och ris i ett par dagar till dock men nu i mer normala portioner.
I dag är det måndag och Fidella verkar vara sitt vanliga jag. Har dock inte vågat ge henne något kex eller annat godis ännu.

Och hundparty ska vi ordna vid ett senare tillfälle när det passar.

Tillbaka till fotodagboken     Föregående inslag    Nästa inslag