Onsdagen den 22 oktober

I dag fyllde Fidella 6 månader. Det firade vi med extra mycket hundgodis.
Man märker verkligen att hon blivit större. Inte bara till storleken även om hon nu är dubbla storleken från när vi hämtade hem henne....
Hon har blivit lite lugnare, behöver inte uppmärksamhet hela tiden utan leker gärna själv med sina leksaker. När hon är trött ligger hon alldeles stilla vid mina fötter om jag jobbar vid datorn.
Vi har nu börjat lära känna varandra så väl att det ibland känns som om vi kan "prata" med varandra. Hon förstår många kommandon och vet namnen på flera av sina leksaker.
Så, om jag säger: Hämta igelkotten så springer hon runt och letar tills hon hittar sitt mjukisdjur i form av igelkott och kommer springandes med den till mig.
I bland hajar man verkligen till över hur lätt hon har för att lära sig vissa saker.

narbild.jpg (31855 bytes)

Hon har dock en väldigt stark egen vilja och vissa saker går inte att övertala henne att göra hur mycket snacks man än lockar med...... Och kommandon som "stay" har hon svårt med.......
Så.....mycket mer träning återstår förstås......
Vi har lite lektioner varje dag.

patrappen.jpg (37301 bytes)

När vi ska gå ut för att kissa och bajsa så är det inte alltid hon har lust .... Kanske hon tycker att vi går ut för ofta.... Jag vet ju inte exakt hur ofta hon behöver göra sina behov och går hellre ut för många gånger än för få.
Oftast lägger hon sig direkt utanför porten och  vägrar att gå alls. Man kan stå där och locka med godis eller leksak men om hon bestämt sig för att inte gå så gör hon inte det.
Samma sak kan hända mitt under en promenad. Och har man då inte tid att vänta så finns det inget annat att göra än att bära henne en bit........Och det är väl det hon vet...............

Fast om Bob och jag tar en promenad med henne tillsammans så blir hon alltid lika glad och skuttar fram som en kanin. Och om hon får sällskap av en annan hund på promenad så blir hon om möjligt ännu gladare.

kiss.jpg (33415 bytes)

Hon är  äntligen rumsren. Har inte kissat på golvet inne i lägenheten på ca 3 veckor.

bajs.jpg (33592 bytes)

Bajsat inne har hon inte gjort på minst ett par månader.

uppfortrappen.jpg (18990 bytes)

Numera går hon uppför alla trappor själv. Men, hon är rädd att gå nedför trapporna så då får vi fortfarande bära henne.

andravaningen.jpg (30947 bytes)

Vid andra våningen stannar hon alltid för att sniffa efter hunden Rhonda. I bland ligger Rhonda där på insidan av dörren och väntar och då blir dom lika upphetsade båda två och frustrerade över att inte dörren öppnas så dom kan träffas och leka.

paket.jpg (29386 bytes)

Eftersom hon bara fyller ett halvt år en enda gång i livet så fick hon ett paket.

rivapapper.jpg (37043 bytes)

Svårt att säga vad som var roligast......att få riva sönder pappret eller att hitta en leksak inuti.

iknat.jpg (34775 bytes)

Hon spenderar nu mer tid i knät än vad hon gjorde förr. Och det är mysigt tycker både Bob och jag.

Tillbaka till fotodagboken       Föregående inslag     Nästa inslag