Söndagen den 30 april

Hade läst i en av dom många hundtidningar jag läser att Carl Schurz Park  på upper east side hade en fantastiskt bra hundlekplats.
Så......Bob och jag tog Fidella i hundväskan och åkte bussen uptown.
Väl framme såg vi dock att lekplatsen för småhundar var alldeles för mycket.
Syns visserligen inte på denna bild men det var mer människor där än hundar och dessutom för många barn där inne. Fidella kollade läget och vägrade att gå in.
Jag förstår henne fullständigt. Vi satt utanför ett tag och det verkade inte som om hundarna lekte med varandra därinne. Såg dock flera hundar som började bråka med varandra och det verkade som om ägarna till hundarna inte riktigt brydde sig .....

Snälla, ta mig i hundväskan och ta mig härifrån sa Fidella.
I stället för att tvinga in henne på lekplatsen så vandrade vi runt i själva parken ett tag men inte ens gräsmattan imponerade Fidella. Hon ville bara därifrån så fort som möjligt. Gick förbi dom stora hundarnas lekplats där Fidella nosade på en hund genom gallret. Tror säkert att dom kunde ha blivit kompisar men det kändes inte bekvämt att gå in där heller. Vi satt och kollade ett tag men bestämde oss för att gå därifrån också.

Ut från parken så gick vi runt lite på gatorna i stället och genast blev Fidella på gott humör igen. Mycket nytt att lukta på och vi träffade många hundar som hon fick nosa och busa med trots att dom var på koppel.
Det var lika roligt för mig att bara vandra runt i området.. Jag bodde ju i detta område för länge sedan.... ( Mitten av 80-talet ) Man känner ju dock inte igen sig så mycket eftersom New York ändrar sig hela tiden.
Heidelberg restaurangen har dock funnits länge så vi gick dit för att ta en paus.

Ett bevis på att dom varit där länge är väl att servitörerna fortfarande har lederhosen på sig.....

Och god tysk öl att dricka.

Visade Bob den allra första lägenheten jag flyttade till efter att jobbat som aupair 1985?

Den låg på källarplan och jag skulle inte önska att min värsta fiende flyttade in här. Tror jag bodde där ca ett halvår...........Ett rum med kokvrå. Har dock inget minne av att jag någonsin lagade mat där ....jobbade i restaurang på den tiden. Men jag kommer ihåg att jag satte på ugnen när det var kallt. Jo, det fanns element, kommer ihåg dom också. Dom gjorde ett väldigt oväsen när dom sattes på. Skulle kunna skiva en hel novell om denna lägenhet men det hoppar jag över för annars skulle jag behöva sitta här och skriva hela natten.Kommer inte ihåg vad jag betalade i hyra varje månad men det var det billigaste jag hittade bland  annonserna på manhattan.............

Verkar ju som om någon annan bor där nu för annars skulle det väl inte finnas några gardiner?
Glad att det inte är jag....................................
Faktum är dock, om jag inte minns helt fel, att jeansjackan jag har har på mig på en av bilderna ovan har förutom alla minnen varit med mig sedan dess. Jackan låg i dvala ca 10 år hemma hos min syster i Canada eftersom den inte fick plats i resväskan när jag flyttade till Sverige våren 1989....................

Tillbaka till fotodagboken      Föregående inslag     Nästa inslag