10-14 augusti 2006

Jessie fyllde år och hon hade tillsammans med Rick hyrt ett hus i två veckor i Cape Cod som ligger i Massachusetts. ( En stat som jag efter alla dessa år inte klarar av att uttala. Jag brukar kalla staten för Bostonområdet....)
Så, Bob och jag packade våra väskor för att åka och hälsa på.

Vi hyrde bil. Det var Bob som körde för jag har ju dumt nog aldrig skaffat mig ett körkort..........
Ginger lämnade vi av i Connecticut hos Bobs kusin Karen. Så hon hade en egen liten semester alldeles i närheten av där hon bott förut.

Huset dom hyrde ligger vid en liten sjö som heter Pimlico Pond i den delen av Cape Cod som kallas Sandwich. Fidella blev naturligtvis glad när vi kom fram och upptäckte att Jessie och Audrey var där.

Bob var ju inte med i Sverige denna sommar så han var bra sugen på att meta efter fisk. Det fanns ett par metspön i stugan. Bob grävde efter mask och hittade en hel del feta sådana.

Fridfullt fiskande........med Fidella som kollade efter fiskar från bryggan.

Fiskarna vi fick upp var dock bara bäbisar så vi släppte ut dom i sjön igen.

Jag var den enda som tog ett dopp i sjön. Fidella var lite sugen på att hoppa i när hon såg mig från bryggan men hon bestämde sig för att låta bli.

Och lika bra var väl det för hon blev tovig tillräckligt av allt busande och kvistar som fastnade i pälsen. Vi hade förstås med oss borstar och kammar och hundra andra saker för hennes hår och hälsa men lite fuskande blev det ju eftersom vi var på semester.

Hon hade en sval favoritplats vid sjökanten mitt i all murgröna som växte där.

Vi tog det lungt, stannade mest vid stugan men en av dagarna åkte vi allihopa i Ricks hyrbil för att kolla resten av Cape Cod. Alla hade vi våra hundar med oss. Ricks hund heter Kelly.

Det var härligt att känna havsluften igen.......Bob hade på sig sin svenska turist-tshirt som jag köpte i Örebro och som han önskat sig länge.....

Vi var inte nere på stranden eftersom hundar inte var tillåtna men det var okey för det var mysigt att bara kolla. Och vi visste det ju redan innan så vi blev inte besvikna.

Audrey var som vanligt på jakt efter ekorrar vare sig hon såg någon eller inte.....

Kelly var som vanligt på jakt efter mat på marken och var en kort stund i ett litet miniparadis där någon slängt en öppnad påse med pretzels innan Rick upptäckte vad som pågick. Vi kallade henne för the pretzeldog efter det vilket inte Rick var så förtjust i.........
Fidella var också sitt vanliga jag och var lika nervös och rädd för främlingar i Cape Cod som i New York.....och voffsade då och då för att skrämma bort dom...

Fast alla tre hundarna uppskattade stugan och stugtomten där dom fick springa runt utan koppel och nosa runt och bara vara. Och Fidella och Audrey sprang runt och busade som attan emellanåt både i huset och utanför.

Var och kollade där fiskebåtarna kom in.

Var inte så sugen på en fiskmiddag efter att sett och luktat på all rensad plattfisk som lastats av...........

Fast denna fågel var bra sugen.....Det fanns några sälar som simmade runt där också men dom fick jag så dåliga bilder på så dom får ni fantisera er att se själva.

Hummer däremot var jag bra sugen på. Det är ju i detta område känt för. Så, till Jessies födelsedagsmiddag så köpte vi i fiskaffären hummer, räkor och diverse olika musslor.

Ingen brist på humrar......fast vi köpte en som redan var kokt.

Det var den största hummer jag någonsin sett...........Komer inte ihåg vad den vägde........
Jessies favoriter var en slags mussla som kallas för steamers. Jag är inte så där jätteförtjust  i musslor eller ostron......Fick verkligen ta mod till mig att prova. Dom hade en lång svans och såg allmänt äckliga ut. Men dom var bra mycket godare än dom såg ut så jag fick till Jessies förtjusning i mig flera stycken.....

Det var en rolig och avkopplande minisemester . Mer info och karta hittar du som är exra nyfiken här t.ex. http://www.capecodvisit.com

Thank you Jessie and Rick for inviting us. We had a great time!!!!

Tillbaka till fotodagboken   Föregående inslag    Nästa inslag