21 september - 28 september 2006

Camilla och Maria kom på besök!!!!!
Camilla brukar jag ju vanligtvis träffa varje gång jag åker till Sverige plus att hon har varit här i New York och hälsat på förut men Maria var det länge sedan jag träffade. Jättekul att träffas igen!!!!
Det var intensiva dagar och kvällar. Vissa dagar var dock mina gäster ute på egna äventyr utan mig.

I tunnelbanan på väg någonstans....
Promenad i mina hemkvarter....på väg mot Clinton Street för att äta amerikanska pannkakor om jag inte minns fel.

Houston street.

Och så pågick ju San Gennero festivalen i lilla italien igen. Jag bjöd in Camilla och Maria på årets freakshow. Det var världens minsta kvinna igen. Henne har jag ju redan träffat ett par gånger förut....

Nere vid ground zero efter 911 ser det ut så här nuförtiden. Dom har inte börjat bygga något som ska vara ovan jord ännu.

Efter att shoppat på Century 21 som ligger alldeles vid ground zero så vandrade vi runt och runt och runt...Här är vi i Washington Square Park.

En annan dag så var vi och shoppade på Macy's. Mitt favoritvaruhus där jag alltid hittar något att handla.

Vi var också inne i flera stycken skateboard-affärer. Där kände man sig visserligen verkligen som en tant...men som tur var så hade vi ju någon annan som skrivit vad som skulle köpas......nej, inte till någon av oss utan till den yngre generationen. Fast det finns ju många häftiga brädor som man kanske kan använda som dekoration på väggen? Eller som en bricka kanske?

Vägrade att åka upp i Empire!!! Orkar inte med köerna!!!! Och Camilla som stog i kö med hela sin familj för ett par år sedan ville inte heller åka upp igen.

Men nuförtiden finns det en ny utsiktsplats som jag verkligen rekommenderar. Top Of The Rocks
är verkligen värt att besöka. Och man kan t.o.m köpa biljetter på internet för att slippa köer.
Dagen vi var där var det inga köer trots vi hade köpt biljetter över internet för det var en mulen, dimmig dag så vi hade nästan hela stället för oss själva. Och en mycket häftigare utsikt tycker jag. Närmare till Central Park och kul att få ett foto uppifrån med Empire i bakrunden. Och hissen upp var häftig!!!!!!! Ska inte tala om för mycket men det var ingen vanlig hiss.

Kvällarna spenderade vi här downtown. Gick ut och åt, tog en drink eller beställde leverans hem av mat från någon restaurang. Gjorde middag hemma själva en gång också.

En av kvällarna så tog vi en riktig nostalgirunda och besökte barer vi gick till när vi bodde här på 80-talet. En av barerna som fortfarande finns kvar heter Holiday Cocktail Lounge och där kostade drinkarna 2.50 på den tiden och det var full rulle med massor av folk. Nu kostade dom 4 dollar så det var fortfarande billigt men full rulle var det inte längre. Killarna bredvid oss var dom enda gästerna förutom oss och dom verkade inte vara alltför glada....Bartendern var i åttioårsåldern. Jobbade han här när vi var där sist? Kommer inte ihåg. Kanske det är han som är ägaren? Tror tyvärr inte att denna bar kommer att överleva i denna generation....På denna bar bjöd jag på drinkar.

Nästa bar blev Mars bar den ligger ännu närmare där jag bor nu och bodde då eftersom jag bodde i samma lägenhet på 80-talet. Där hade aldrig Maria varit förut men Camilla och jag har minnen därifrån. Och det var Camilla som bjöd. Drinkarna där kostade nu också bara 4 dollar och starka var dom så efter att man tagit ett par klunkar så fick jag fråga om dom inte kunde hälla på lite mer clubsoda i glaset.

Nu var det Marias tur att bjuda och då ville vi prova en bar som inte var från förr i tiden.... Vi gick vidare till en bar på Rivington Street som jag glömt namnet på. Dom har dock mycket goda drinkar att välja mellan på deras meny av cocktails. Har varit här en gång förut när vi skulle träffa en av Bobs arbetskamrater och hans fru. Här kostar dock drinkarna 10 dollar styck och atmosfären är mer näsan upp i vädret.......... Kul ibland men jag gillar nog dom mer jordnära barer som finns eftersom det är där man träffar jordnära människor. Och då menar jag inte att man måste gå till nostalgibarerna ovan.....det finns ställen att gå på som inte är så extrema.........

Äta bör man annars dör man....Här knaprar vi på en grillad majskolv med kryddor och smält ost i mina hemkvarter. Det är en cubansk restaurang som heter La Habana som har dessa kanongoda majskolvar. Kommer du och besöker New York så bara måste du beställa denna grillade majskolv för 2 dollar. Sätt dig inte i restaurangen och vänta på tur för att få en plats utan beställ den vid sidan av restaurangen där dom har beställningar för att ta hem och ät den på gatan utanför där det finns bänkar runt en liten plantering att sitta vid. Mums tyckte även Camilla och Maria.

Camilla har minsann fått en ny bästa kompis. Ginger förälskade sig i henne direkt.
Fidella känner ju Camilla sedan tidigare men Maria var ju främmande i Fidellas ögon så henne voffsade hon på i början. Men det gick väldigt snabbt över.
Det var jätteroligt att få besök och så mycket skrattande det blev..... Bob har adopterat Maria som sin lillasyster. Dom är jättebra på att reta varandra och ge elaka kommentarer på skämt. Det gjorde dom redan när dom sågs sist här i New York vilket var i slutet på 80-talet dvs snart tjugo år sedan. Herregud vart tar tiden vägen?

Tillbaka till fotodagboken    Föregående inslag    Nästa inslag