Tisdagen den 15 augusti-2000

I vår lägenhet har vi ett så kallat "air shaft". Vad det heter på svenska vet jag inte eftersom jag aldrig sett något liknande i Sverige. Det är helt enkelt ett fyrkantigt hål genom hela huset från taket ner till första våningen.
Fördelen med detta hål är att man kan öppna fönster för att vädra och att det släpper in lite dagsljus, åtminstone för oss som bor näst högst upp.
Nackdelarna är dock att man genom detta hål lätt kan kika in till sina grannar och när man har fönstren öppna även hör det mesta som pågår hos sina grannar.....Bob och jag är glada att vi pratar svenska så man kan ha lite hemligheter.....
En annan nackdel är att det är näst på omöjligt att tvätta fönstren på utsidan så dom ser fruktansvärt skitiga ut.
Dom flesta grannarna har ju förstås gardiner för sina fönster men jag gillar inte riktigt gardiner. Jag föredrar persienner eller någon annan lösning. När vi flyttade in här gick jag och köpte ett tunt vitt papper som jag tejpade upp men jag var aldrig riktigt nöjd med hur det såg ut. Därför bestämde jag mig i går för att prova något nytt. Jag målade helt enkelt fönstren med en natursvamp. Med vattenfärger förstås så det är lätt att ändra färgerna när man tröttnar.
Riktigt nöjd med resultatet. Lite kyrko-betonat kanske men ingen kan se in till oss och färgerna släpper fortfarande in ljus och ger en udda effekt.

airshaft.jpg (20116 bytes)

Det var svårt att ta kort eftersom effekten inte blev så bra om jag använde blixt och jag ville ju att ni skulle se hur fönstren ser ut när ljuset kommer utifrån....

I går kväll bjöd vi hit Caroline på middag och satt och pratade ock drack vin till ett-tiden.
Caroline har vi nyligen lärt känna genom en "gammal kompis" till Bob. Hon kommer från England men har bott i New York länge och hon bor bara några kvarter från oss.
Hon är en udda och rolig tjej i vår ålder som har sin lägenhet fylld med garn och stickmaskiner.
I förra veckan hade hon en fest som var jätterolig med människor från många olika länder.....

Vad har annars hänt på sista tiden?
Jo, jag var ju bara tvungen att gå och kolla in Hennes och Mauritz butiken som öppnades upp här i New York strax efter att vi flyttat hit. Den har ett bra läge på femte avenyn så det måste ju ha kostat skjortan ( ha ha ) att få den lokalen. Trots att det var en vardag och butiken varit öppnad i flera månader och ingen stor rea var på gång så var det ändå helt smockfullt i butiken.
Folk var som tokiga. Rev och slet i kläderna och köerna till provrummen och kassorna var oändligt långa. Går bara att jämföra med Sverige annandag jul..... Kan dock förstå att folk handlar där eftersom priserna ligger väldigt lågt i jämförelse med andra butiker. Själv passade jag på att köpa en liten tröja.
Butiken ser väldigt modern ut med tv-apparater med musikvideos överallt. Man får ingen svensk känsla som på Ikea här med svenska flaggor och dragspelsmusik i cafeterian. Den enda lilla svenska ledtråden dom har är att alla skyltdockor har träskor på fötterna vilket jag tyckte var ganska lustigt.

tillbaka till klippboken    föregående inlägg