4 juli 2008

Visserligen är det ju fjärde juli idag, amerikas nationaldag...
Men för den skull så ville jag inte få besök av någon kackerlacka!!! Hallå...är detta en New York-kackerlacka vi haft med oss i packningen?
Visserligen hittade jag den inte inomhus. Den kröp runt därute på verandan och jag skyndade mig in för att hitta ett glaslock att lägga över den.
Dels så ville jag inte att den kröp in i huset och så ville jag ju passa på att studera den och fota.
Tursamt nog så jobbar jag inte som fotograf  för då skulle jag snabbt få sparken.
Jag jämförde dock med bilder av  kackerlackor på
anticimex .
Kanske det är en tysk kackerlacka? Jag som faktiskt ska åka till tyskland på måndag ska minsann spana där också... Men det skulle också kunna vara en skogskackerlacka för den hade faktiskt inga prickar på huvudet.
Finns det några andra som bor i Sverige som haft besök av kackerlackor? Kanske nu med växthuseffekten  så börjar dom bli allt vanligare?
Jag kommer verkligen att ha ögonen öppna i fortsättningen. Och detta kryp tycker jag inte minsta synd om så det blev krossat och hade vedspien varit på så hade den blivit kremerad också.

Yes, it was the 4th of July today.
And, what happened...I found a roach!
Did we bring it from New York and it felt like coming out to celebrate the national holiday or what?
I don't know....but, I found it outside on the veranda. Ran in to get a glass lid to put over it. I wanted to study it closer and take a picture without the risk of it escaping. I never saw a roach just hanging around like this in Sweden before. I have heard that you can find them in restaurants but in peoples homes?
Is it a global warming sign?
I wish my picture was better but the one on
anticimex was great. It might be a German roach.... Who knows.
Anyhow, it is dead now. And I'm keeping my eyes open both here and in Germany where I'm actually going next week to celebrate my aunt's birthday.

Tillbaka till klippboken    Föregående inslag    Nästa inslag