26 juni 2008

Så här ser ingången ut till vårt hus. Det är en häck av vinbärsbuskar som kantar gången. Bågen köpte vi i våras. Hade först tänkt flytta ett par rosor och ha dom klättra där men jag tror inte att de rosor som fanns på tomten skulle passa för ändamålet.

This is the entrance to our house. There are Black currents growing on each side of the path. The trellis we bought in the spring. I was planning to move a couple of roses to climb there but I changed my mind.

I stället har jag sått krasse, luktärtor och blomman för dagen i krukor och hoppas nu på att dom ska klättra upp där såsmåningom....

Instead I'm hoping my plants of cress, flower of the day and sweet pea will climb up there and look nice.

Här under äppelträdet sitter vi gärna och fikar eller tar en drink när vädret tillåter.
Längs med husväggen finns fortfarande rosor kvar. Vi har grävt upp ett par stycken men dom sitter i jord som är hård som cement.

We love to sit under the apple tree and have some coffee or a drink when the weather is nice.
Along the wall of the house are still some roses left. They are so hard to dig up. The soil is hard as cement.

Vi passar på att njuta av dom som blommar så fint.

We are enjoying them.
Brought some inside also. Even took a bath with some rose petals.

Längs med denna sida är dock alla rosor uppgrävda. Har även grävt upp och sparat alla lökar till vårblommorna som blommade fint i våras.
Anledningen till att vi gräver upp blommorna är att vi såsmåningom ska gräva ut all jord runt gamla delen av huset och dränera om för att åtgärda fuktproblem.

Along this side of the house all the roses are moved.
We are going to dig around the house to put in new drainpipes eventually.

Rosorna vi grävde upp med mycket möda och besvär har vi planterat i en annan rabatt. Dom såg verkligen inte ut att klara sig men, man ska inte ge upp för nu händer det saker. Nya skott kommer ut på alla rosorna vi planterat om. På en rosbuske hittade jag t.o.m en rosenknopp i dag. Hurra!!!!

The roses we moved did not look good a while ago. But, now they are doing a lot better. Even found a rosebud today. Hurray!

Mina sådda ringblommor växer så det knakar. Ska bli kul att se när det kommer några knoppar där. Pionen har blommat färdigt för i år. Pioner verkar vara mycket lättare att ta hand om än rosor. Inte sticks dom heller. Funderar på att köpa en pion till och plantera i höst.

My Marigolds are growing fast. Looking forward to see them in bloom. The Peony is bloomed out for this year. I liked it so much. I think I'm going to get another one.
Like them better than roses. So much easier to take care of.

Köpte två lavendelplantor till på rea. Dom såg väldigt ledsna ut i affären så jag kände att dom behövde någon som bryr sig. Nu har dom börjat krya på sig redan.

Got two more lavender plants. They were on sale in the store. I felt sorry for them because they were dying. Now they look pretty nice.

Nu fungerar det att elda i våran vedspis!
Vi hade ju folk här för ett par veckor sedan som satte in ett insatsrör i skorstenen. Dom fick slå hål i väggen för att montera fast den till spisen.
I måndags hade vi en sotare här igen som gjorde provtryck och kollade runt och gav oss godkänt. Jag rekommenderar alla som behöver hjälp med skorsten i Örebro att anlita
Skorstenslagarn.
Gissa vilka som eldat varje kväll ? Lagar t.o.m mat på spisen och har en kastrull vatten på gång för disken efteråt......nyhetens behag : )
Ugnen har jag inte provat än men det står på min att göra lista....måste göra rent den lite först.

Our wood stove is working! We had people here a while ago putting in a new pipe in the chimney to make it safe.
So much fun to finally be able to throw in some  wood and enjoy the heat.
I have even been cooking on the stove. Did not use the oven yet. Have to clean it first.
I'm sure we will use it a lot in the wintertime.

Vi måste förstås beställa ved inför vintern men till att börja med så har vi lite eget trä att elda.
Bob och Conny sågade ner två gamla döda träd på vår tomt i våras och delar av dom som inte var ruttna  hugger Bob upp till ved nu.
Dom är redan torra och färdiga att eldas.

We have some wood already. There was two dead trees on our property that Bob and a friend took down earlier this spring.

Tillbaka till fotodagboken    Föregående inslag    Nästa inslag