Fredagen den 17 november

Invigning av en liten butik på 174 Ludlow street.

butiken.jpg (55198 bytes)

En kompis till oss, Norbert som kommer från Tyskland har en verkstad i våra kvarter på lower east side där han jobbar med metall.
Mest så tillverkar han lampor men har gör även andra saker.
I vilket fall som helst så över hans verkstad som ligger i en källare så blev en lokal ledig och hyresvärden erbjöd honom att överta lokalen åtminstone fram till jul med en väldigt låg hyra.
Norbert nappade på erbjudandet tillsammans med Jens en kille från Holland och på ett par veckor förvandlade dom lokalen till en liten butik.
Dom väggar som inte var tegel täckte dom  över med äggkartonger och på golvet lackade dom in 40 kilo röda paljetter som Norbert fått av en firma som gått i konkurs.
Lite paljetter lossar dock lite då och fastnar på besökarnas skosulor så man kan se paljetter lite här och där på gatorna häromkring.......

Ganska kul, påminner mig lite om dom målade lila fotstegen som fanns häromkring på gatorna på 80-taletmen det är en helt annan historia.....

Här är Norbert:

norbert.jpg (13843 bytes)

Och så här ser ett par av hans lampor ut:

lampa1.jpg (6706 bytes)lampa2.jpg (5077 bytes)

Sakerna som finns till försäljning i butiken är främst konsthantverk tillverkade av folk som bor häromkring.
Naturligtvis så finns mina ringar till försäljning. Eftersom det poppat upp många exklusiva butiker här i området så är priserna på varorna rätt höga. Mina ringar t.ex. kostar $40 styck.

Här är våran kompis Caroline från England som jag skrivit om tidigare i klipp-boken:

caroline.jpg (29474 bytes)

Hon stickar och jobbar extra ibland som textillärare. Till butiken har hon stickat roliga halsdukar som jag tyvärr inte fick någon bra bild på.

baren.jpg (37061 bytes)

Bob fick äran att blanda drinkar till gästerna.

Tillbaka till klippboken     Föregående inslag